woensdag 24 september 2008

Afghanistan zendt onderhandelingsteam naar Pakistan voor ontvoerde consul

Het Afghaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag gezegd een onderhandelingsteam naar Pakistan te sturen om de Afghaanse diplomaat Abdul Khaleq Farahi vrij te krijgen.

Farahi werd maandag bij Hayatabad in de buurt van Peshawar in het noordoosten van Pakistan door onbekende gewapende mannen in gijzeling genomen. Zijn chauffeur kam daarbij om het leven. Ze waren op weg van hun kantoor naar huis.

De Afghaanse regering heeft de Pakistaanse ambassadeur haar bezorgdheid overgebracht en gevraagd of zijn land “alles in het werk kan stellen om Farahi onmiddellijk en veilig vrij te krijgen”.

Farahi was aan het werk als consul-generaal van Afghanistan in de Pakistaanse stad Peshawar in de Noordwest Grensprovincie.

Deze provincie en de Federaal Bestuurde Stammengebieden staan bekend als een bolwerk van activiteiten van de Taliban en Al-Qaida.

Farahi werd vorige maand genomineerd als ambassadeur van Afghanistan in Pakistan. Zijn voordracht moest nog worden goedgekeurd door het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.